LEONE, ALESSANDRO
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 3.898
EU - Europa 3.464
AS - Asia 2.530
SA - Sud America 270
AF - Africa 50
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 12
OC - Oceania 9
Totale 10.233
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 3.857
CN - Cina 1.231
IE - Irlanda 933
UA - Ucraina 769
SG - Singapore 717
SE - Svezia 450
IT - Italia 385
RU - Federazione Russa 276
BR - Brasile 224
HK - Hong Kong 211
FR - Francia 175
FI - Finlandia 134
IN - India 120
TR - Turchia 111
GB - Regno Unito 93
DE - Germania 91
VN - Vietnam 59
GR - Grecia 44
ES - Italia 41
BE - Belgio 22
CA - Canada 22
ZA - Sudafrica 13
EU - Europa 12
PL - Polonia 12
IQ - Iraq 11
AR - Argentina 10
DZ - Algeria 10
MX - Messico 10
PT - Portogallo 9
AU - Australia 8
BD - Bangladesh 8
CO - Colombia 8
EC - Ecuador 7
JO - Giordania 7
PE - Perù 7
TN - Tunisia 7
IR - Iran 6
MA - Marocco 6
MY - Malesia 6
ID - Indonesia 5
IL - Israele 5
JP - Giappone 5
NG - Nigeria 5
NL - Olanda 5
PY - Paraguay 5
EG - Egitto 4
LB - Libano 4
AT - Austria 3
CH - Svizzera 3
CL - Cile 3
KZ - Kazakistan 3
MK - Macedonia 3
PA - Panama 3
PK - Pakistan 3
RO - Romania 3
AL - Albania 2
BO - Bolivia 2
CZ - Repubblica Ceca 2
HN - Honduras 2
HR - Croazia 2
KE - Kenya 2
LK - Sri Lanka 2
MT - Malta 2
SY - Repubblica araba siriana 2
UZ - Uzbekistan 2
VE - Venezuela 2
AE - Emirati Arabi Uniti 1
BA - Bosnia-Erzegovina 1
BG - Bulgaria 1
BH - Bahrain 1
CG - Congo 1
CR - Costa Rica 1
CY - Cipro 1
DO - Repubblica Dominicana 1
GY - Guiana 1
HT - Haiti 1
JM - Giamaica 1
KG - Kirghizistan 1
LT - Lituania 1
LV - Lettonia 1
NE - Niger 1
NO - Norvegia 1
NP - Nepal 1
NZ - Nuova Zelanda 1
OM - Oman 1
PH - Filippine 1
PS - Palestinian Territory 1
SA - Arabia Saudita 1
SC - Seychelles 1
TH - Thailandia 1
TW - Taiwan 1
UY - Uruguay 1
YE - Yemen 1
Totale 10.233
Città #
Dublin 931
Chandler 696
Jacksonville 537
Dearborn 437
Singapore 289
Beijing 277
Nyköping 268
Nanjing 264
Hong Kong 208
Ashburn 180
Santa Clara 118
Wilmington 117
Princeton 109
San Mateo 109
Nanchang 95
Ann Arbor 80
Dallas 69
Des Moines 67
Shenyang 58
Council Bluffs 55
Moscow 52
Tianjin 51
Woodbridge 48
Kunming 41
Hebei 40
Jiaxing 37
Los Angeles 36
New York 35
Rome 35
Boardman 34
Helsinki 33
The Dalles 29
Guangzhou 28
Changsha 25
Shanghai 24
Hangzhou 23
Brussels 22
São Paulo 22
Jinan 20
Ningbo 20
Pune 19
Zhengzhou 18
Dong Ket 16
Augusta 15
Ho Chi Minh City 14
Hilden 13
Changchun 12
Istanbul 12
Auburn Hills 11
Cave 11
Hefei 11
Lanzhou 11
Brooklyn 10
Taizhou 10
Warsaw 10
Wuhan 10
Florence 9
Bologna 8
Catania 8
Hanoi 8
Norwalk 8
Amman 7
Baghdad 7
Johannesburg 7
Milan 7
Rio de Janeiro 7
Salvador 7
Ankara 6
Borås 6
Foggia 6
Palermo 6
Perugia 6
Ribeirão Preto 6
Seattle 6
Shenzhen 6
Adelaide 5
Boston 5
Estella-Lizarra 5
Lagos 5
London 5
Montes Claros 5
Montreal 5
Philadelphia 5
Ravenna 5
Redwood City 5
San Francisco 5
San Jose 5
Stockholm 5
Taranto 5
Toronto 5
Atlanta 4
Bari 4
Bolzano 4
Chennai 4
Chicago 4
Columbus 4
Criciúma 4
Curitiba 4
Fuzhou 4
Guarulhos 4
Totale 6.068
Nome #
The Malaxation Process: Influence on Olive Oil Quality and the Effect of the Control of Oxygen Concentration in Virgin Olive Oil 285
Influence of Different Centrifugal Extraction Systems on Antioxidant Content and Stability of Virgin Olive Oil 157
The use of an inert gas during the olive oil bottling: shelf life evaluation 154
Effect of different storage conditions in semi-industrial tanks on the shelf-life of extra virgin olive oil 150
Assessment of the viscosity value in olive oil paste using different blade rotation speed in an innovative mixer 144
Prove sperimentali di estrazione di oli extravergini di oliva da paste snocciolate 136
Virgin olive oil production from de-stoned pastes: a new technology to improve the shelf life of the product 127
Design and implementation of an automatically controlled malaxer pilot plant equipped with an in-line oxygen injection system into the olive paste 125
3D computational fluid dynamics simulation and experimental validation for prediction of heat transfer in a new malaxer machine 121
New mixer equipped with control atmosphere system: influence of malaxation on the shelf life of extra virgin olive oil 120
Il riciclaggio dei residui organici mediante compostaggio 119
Produzione di compost di qualità: aspetti impiantistici, agronomici, fitopatologici e legislativi 119
Una gramola innovativa per l’ottimizzazione del processo di estrazione meccanica e per enfatizzazione del ruolo funzionale degli oli vergini di oliva 118
Studio, progettazione e prototipazione di innovazioni apportate alla famiglia di vinificatori orizzontali a cappello sommerso e gabbia rotante 117
Using a tubular heat exchanger to improve the conditioning process of the olive paste: Evaluation of yield and olive oil quality 116
Analisi teorica e prove sperimentali di estrazione di oli extra vergine di oliva da paste snocciolate 115
Comparative experiments to assess the performance of an innovative horizontal centrifuge working in a continuous olive oil plant 115
Productive efficiency of decanters with short and variable dynamic pressure cones 113
Influenza dei parametri di lavorazione sulle caratteristiche reologiche delle paste di olive snocciolate 113
Analisi della vibrazione e della produttività di un piccolo scuotitore per la raccolta meccanica delle olive 112
La ricerca eseguita e le relative prospettive per il trattamento dei sottoprodotti dell’industria lattiero-casearia 110
Raccolta dall’albero, premessa per la qualità 110
Prove di analisi della vibrazione di alberi soggetti alla scuotitura meccanica 109
Monitoraggio di un sistema di controllo automatico usato in un innovativo vinificatore ad asse orizzontale con cappello sommerso e gabbia rotante 107
Characterisation of volatile fraction of monovarietal wines: influence of maceration technologies 107
Sistema di controllo automatico dei parametri di vinificazione per l’ottimizzazione del processo 106
Olive oil by-product composting simple plant and process parameters control 106
Effect of different winemaking technologies on tannins, anthocyanins, polyphenols, and resveratrol, in “Negroamaro” red wines 103
One-way vibrating systems for mechanical harvesting of olives 103
A monitoring of an automatic control system used in an innovative fermenter during red wine vinification 102
Malaxer machine and its evolution of the enhancing olive oil quality 102
Development of a new model of olives de-stoner machine: Evaluation of electric consumption and kernel characterization 102
Analisi teorica e prove sperimentali 101
Advance technology in virgin olive oil production from traditional and de-stoned pastes: influence of the introduction of a heat exhanger on oil quality 100
Influence of three different atmosphere composition of head space of mixer on total phenol content of de-stoned virgin olive oil 100
Assessment of the Influence of the Decanter Set-up During Continuous Processing of Olives at Different Pigmentation Index 100
Valorizzare l’extravergine da olivi secolari in Puglia 99
Un biennio di prove sperimentali con diversi cantieri di raccolta delle olive: efficienza produttiva e qualità dell’olio 99
Prove sperimentali di concentrazione termica del siero di latte di paste filate 99
Automated monitoring of the vinification process employing a set of sensors coupled with software in an innovative horizontal fermenter-drainer with submerged cap 98
Application Of Microwaves and Megasound to Olive Paste in an Industrial Olive Oil Extraction Plant: Impact on Virgin Olive Oil Quality and Composition 98
Effetto della composizione dell’atmosfera dello spazio di testa di una gramola innovativa sul contenuto in sostanze fenoliche e sulla resistenza all’ossidazione di oli vergini di oliva da paste denocciolate 97
Impianti per il compostaggio dei reflui oleari 97
Development of a prototype malaxer to investigate the influence of oxygen on extra-virgin olive oil quality and yield, to define a new design of machine 97
PROVE SPERIMENTALI DI ESTRAZIONE OLEARIA CON UN NUOVO MINI IMPIANTO GESTIBILE NELLE AZIENDE AGRICOLE: UN CASO DI FILIERA CORTA 96
L’impiego delle più recenti innovazioni impiantistiche per la valorizzazione dell’olio da olivi secolari: un esempio di tutela paesaggistica a salvaguardia di un patrimonio storico e culturale 95
Machining effects of different mechanical crushers on pit particle size and oil drop distribution in olive paste 95
Attività produttive e meccanizzazione di filiera nel parco agrario degli olivi secolari della Puglia 94
A NEW DESIGNER MALAXER TO IMPROVE THERMAL EXCHANGE ENHANCING VIRGIN OLIVE OIL QUALITY 94
Microwave-assisted treatment for continuous olive paste conditioning: Impact on olive oil quality and yield 94
"Modified atmosphere in head space of extra virgin olive tanks: testing a prototype integrated storage system" 94
Produttività di diversi cantieri di raccolta e loro influenza sulla qualità dell’olio extravergine di oliva 93
Using an in-line rotating torque transducer to study the rheological aspects of malaxed olive paste 93
Un sistema di controllo automatico dei parametri di vinificazione per l’ottimizzazione del processo 92
COME MIGLIORARE L’EFFICIENZA DELLE TESTATE VIBRANTI 92
Effetto di differenti impianti di vinificazione sul contenuto in polifenoli, tannini, antociani, e resveratrolo in vini rossi monovarietali della cv. Negroamaro 91
A new prototype machine to investigate on the malaxing phase 91
Piattaforme elevabili per la potatura agevolata dell’olivo 90
Ottimizzazione dei nuovi decanter a cono corto e pressione dinamica variabile 90
Estrazione dell’olio di oliva: Aspetti Meccanici e Tecnologici 90
Olive oil wastes Bioxidation simple plants 90
Risultati della ricerca teorico-sperimentale per l’ottimizzazione dei nuovi decanter e presentazione del modello teorico della separazione olio-acqua-solidi e relativa validazione con prove sperimentali 90
Specification and implementation of a continuous microwave-assisted system for paste malaxation in an olive oil extraction plant 90
Vibration Analysis of an Olives Mechanical Harvesting System” in Agricultural Engineering 89
Assessment of the yield and quality of olive oil obtained with two different crushing systems 89
Influenza delle tecnologie impiantistiche sulla qualità del vino 88
Olive oil by-product composting plant equipped of an automatic turning-over machine 88
Vibration analysis of an olive mechanical harvesying system 88
Virgin olive oil from de-stoned paste: Introduction of a new decanter with short and variable dynamic pressure cone to increase olive oil yield 87
Impianti semplificati per il compostaggio della sansa vergine di oliva 87
Messa a punto di macchina oleodinamica e pneumatica per la potatura agevolata dell’olivo 87
Olive milling and pitting 87
Use of a centrifugal separator to separate grape seeds from Marc: Mechanical settings and thermographic evaluations 87
PIÙ SICUREZZA E COSTI INFERIORI PER POTARE OLIVI SECOLARI 86
Estrazione dell’olio di oliva: Aspetti Qualitativi 86
Influence of the Crushing System: Phenol Content in Virgin Olive Oil Produced from Whole and De-stoned Pastes 85
Vibration Analysis of an Olives Mechanical Harvesting System 84
Influenza della tecnologia di vinificazione sulla componente volatile di vini rossi monovarietali della cv. Negroamaro 84
Productivity of different harvesting sites and site impact on quality of extra virgin olive oil 84
Performance of compression type refrigerator using natural working fluid 83
Modified atmosphere in head space of extra virgin olive oil tanks: Testing a prototype integrated storage system 83
Linee guida per l’ottenimento di olio di oliva biologico 82
Innovation in olive oil processing plants to produce an excellent olive oil and to reduce environmental impact 81
Linee guida per l’ottenimento di vino biologico 81
Valutazione della viscosità di paste di oliva gramolate utilizzando una gramola innovativa e differenti velocità dell’aspo rotante 80
Impianti semplificati per il compostaggio dei reflui oleari e controllo dei parametri di processo 79
Impianti semplificati per il compostaggio dei reflui e controllo dei parametri di processo 79
Productive and effluent discharge efficiency of saving water decanters 79
Microwave and ultrasound in olive oil extraction process 79
Un prototipo per distribuire le acque di vegetazione 76
OXYGEN CONCENTRATION CONTROL DURING OLIVE OIL EXTRACTION PROCESS: A NEW SYSTEM TO EMPHASIZE THE ORGANOLEPTIC AND HEALTHY PROPERTIES OF VIRGIN OLIVE OIL 75
Un prototipo per distribuire le acque di vegetazione 73
Specification of a new de-stoner machine: evaluation of machining effects on olive paste's rheology and olive oil yield and quality 73
Olive oil wastes composting simple plant 72
Productive and effluent discharge efficiency of saving water decanters 71
Measurement of food colour in L*a*b* Units from RGB digital image using least squares support vector machine regression 71
Fluorescence hyper-spectral imaging to detecting faecal contamination on fresh tomatoes 70
Mobile elevated work platforms versus ladders in olive tree pruning: Evaluation of physical activity and pruning performance 70
OLIVE PRUNING MECHANIZATION SYSTEM WITH A NEW TYPE OF ELEVATED WORK PLATFORM 69
Prototype of storage system for preservation of extra-virgin olive oil characteristics 68
Totale 9.862
Categoria #
all - tutte 51.884
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 51.884


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2020/2021603 0 0 0 0 0 69 139 31 142 158 38 26
2021/2022661 110 1 8 29 44 15 33 39 95 75 30 182
2022/20232.486 225 120 127 187 115 249 49 185 1.117 19 59 34
2023/2024359 62 19 23 21 20 75 32 40 0 17 5 45
2024/20251.456 104 17 45 63 78 150 231 80 328 63 152 145
2025/20261.133 190 271 210 281 145 36 0 0 0 0 0 0
Totale 10.398