RUTIGLIANO, MARIACINZIA
RUTIGLIANO, MARIACINZIA
Dipartimento di Scienze Agrarie, Alimenti, Risorse Naturali e Ingegneria
A proteomic study of "Coppa Piacentina": A typical Italian dry-cured Salami
2023-01-01 Rutigliano, Mariacinzia; Loizzo, Pasqua; Spadaccino, Giuseppina; Trani, Antonio; Tremonte, Patrizio; Coppola, Raffaele; Dilucia, Flavia; Di Luccia, Aldo; la Gatta, Barbara
Addition of lees from base wine in the production of Bombino sparkling wine
2016-01-01 la Gatta, Barbara; Picariello, Gianluca; Rutigliano, Mariacinzia; Lopriore, Giuseppe; Petrella, Giovanni; Rusco, Giusy; Tremonte, Patrizio; DI LUCCIA, Aldo
An electrophoretic approach to reveal the freshness of buffalo mozzarella cheese.
2022-01-01 Rutigliano, Mariacinzia; Spadaccino, Giuseppina; Gagliardi, Rosa; DI LUCCIA, Aldo; Faccia, Michele; Gatta, La; Barbara,
Application of a multivariate approach to the study of chemometric and sensory profiles of cookies fortified with brewers’ spent grain
2024-01-01 Baiano, Antonietta; Fiore, Anna; Rutigliano, Mariacinzia; la Gatta, Barbara
Assessment of decreases in -casein during frozen storage of buffalo Milk.
2018-01-01 Rutigliano, Mariacinzia; Gagliardi, Rosa; Santillo, Antonella; Diurno, Valentina; DI LUCCIA, Aldo; la Gatta, Barbara
Cross-Over Application of Algerian Dairy Lactic Acid Bacteria for the Design of Plant-Based Products: Characterization of Weissella cibaria and Lactiplantibacillus plantarum for the Formulation of Quinoa-Based Beverage
2024-01-01 Cirat, Radjaa; Benmechernene, Zineb; Cunedioğlu, Hülya; Rutigliano, Mariacinzia; Scauro, Angela; Abderrahmani, Khaled; Mebrouk, Kihal; Capozzi, Vittorio; Spano, Giuseppe; la Gatta, Barbara; Rocchetti, Maria Teresa; Fiocco, Daniela; Fragasso, Mariagiovanna
Effect of the Addition of Freeze-Dried Grape Pomace on Fresh Tagliatelle Gluten Network and Relationship to Sensory and Chemical Quality
2023-01-01 la Gatta, Barbara; Rutigliano, Mariacinzia; Liberatore, Maria Teresa; Dilucia, Flavia; Palmitessa, Maurizio; Di Luccia, Aldo; Lamacchia, Carmela
Effects of microwave treatment of durum wheat kernels on quality characteristics of flour and pasta.
2019-01-01 Padalino, L.; Del Nobile, M. A.; la Gatta, B.; Rutigliano, M.; Di Luccia, A.; Conte, A.
Functional Bread Produced in a Circular Economy Perspective: The Use of Brewers’ Spent Grain
2023-01-01 Baiano, A.; la Gatta, B.; Rutigliano, M.; Fiore, A.
Organizzazione supramolecolare del reticolo glutinico nelle paste prodotte con semola di grano duro (Triticum durum) e farro monococco (Triticum monococcum)
2017-01-01 Rutigliano, Mariacinzia; Rusco, Giusy; DI LUCCIA, Aldo; la Gatta, Barbara
Organizzazione supramolecolare del reticolo glutinico nelle paste prodotte con semola di grano duro (Triticum durum) e farro monococco (Triticum monococcum).
2017-01-01 Rutigliano, Mariacinzia; Rusco, Giusy; DI LUCCIA, Aldo; la Gatta, Barbara
Polyphenolic characterization, nutritional and microbiological assessment of newly formulated semolina fresh pasta fortified with grape pomace
2025-01-01 Liberatore, MARIA TERESA; Dilucia, Flavia; Rutigliano, Mariacinzia; Viscecchia, Rosaria; Spano, Giuseppe; Capozzi, Vittorio; Bimbo, Francesco; DI LUCCIA, Aldo; la Gatta, Barbara
Preservation of bioactive compounds occurring in fresh pasta fortified with artichoke bracts and tomato powders obtained with a novel pre-treatment
2023-01-01 la Gatta, Barbara; Rutigliano, Mariacinzia; Liberatore, Maria Teresa; Dilucia, Flavia; Spadaccino, Giuseppina; Quinto, Maurizio; Di Luccia, Aldo
Produzione di pasta Produzione di pasta fresca arricchita fresca arricchita con carciofo e pomodoro con carciofo e pomodoro prodotti attraverso prodotti attraverso una tecnologia innovativa
2024-01-01 Liberatore, MARIA TERESA; Dilucia, Flavia; Rutigliano, Mariacinzia; la Gatta, Barbara
Protein aggregation in cooked pork products: new details on the supramolecular organization
2019-01-01 Rutigliano, Mariacinzia; Picariello, Gianluca; Trani, Antonio; DI LUCCIA, Aldo; la Gatta, Barbara
Protein Modifications in Cooked Pork Products
2017-01-01 DI LUCCIA, Aldo; la Gatta, Barbara; Rutigliano, Mariacinzia; Rusco, Giusy; Gagliardi, Rosa; Picariello, Gianluca
Protein network assessment and sensory characteristics of durum wheat fresh pasta fortified with artichoke bracts and tomato powders
2023-01-01 la Gatta, B; Rutigliano, M; Dilucia, F; Liberatore, Mt; Viscecchia, R; Bimbo, F; Di Luccia, A
Study of Protein Aggregation Machinery in Processed Food Products: New Details for a Supramolecular Organization
2019-06-25 Rutigliano, Mariacinzia
Study of Ready-to-eat Omelette enriched with dried and freeze-dried vegetables
2024-01-01 la Gatta, Barbara; Liberatore, MARIA TERESA; Dilucia, Flavia; Rutigliano, Mariacinzia; Baiano, Antonietta; DI LUCCIA, Aldo; Turco, Francesco; Turco, Davide
Study on the induced polymeric protein aggregation and immunoreactivity in biscuits enriched with peanut flour
2024-01-01 Rutigliano, Mariacinzia; Liberatore, MARIA TERESA; Dilucia, Flavia; DI LUCCIA, Aldo; la Gatta, Barbara
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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A proteomic study of "Coppa Piacentina": A typical Italian dry-cured Salami | 1-gen-2023 | Rutigliano, Mariacinzia; Loizzo, Pasqua; Spadaccino, Giuseppina; Trani, Antonio; Tremonte, Patrizio; Coppola, Raffaele; Dilucia, Flavia; Di Luccia, Aldo; la Gatta, Barbara | |
Addition of lees from base wine in the production of Bombino sparkling wine | 1-gen-2016 | la Gatta, Barbara; Picariello, Gianluca; Rutigliano, Mariacinzia; Lopriore, Giuseppe; Petrella, Giovanni; Rusco, Giusy; Tremonte, Patrizio; DI LUCCIA, Aldo | |
An electrophoretic approach to reveal the freshness of buffalo mozzarella cheese. | 1-gen-2022 | Rutigliano, Mariacinzia; Spadaccino, Giuseppina; Gagliardi, Rosa; DI LUCCIA, Aldo; Faccia, Michele; Gatta, La; Barbara, | |
Application of a multivariate approach to the study of chemometric and sensory profiles of cookies fortified with brewers’ spent grain | 1-gen-2024 | Baiano, Antonietta; Fiore, Anna; Rutigliano, Mariacinzia; la Gatta, Barbara | |
Assessment of decreases in -casein during frozen storage of buffalo Milk. | 1-gen-2018 | Rutigliano, Mariacinzia; Gagliardi, Rosa; Santillo, Antonella; Diurno, Valentina; DI LUCCIA, Aldo; la Gatta, Barbara | |
Cross-Over Application of Algerian Dairy Lactic Acid Bacteria for the Design of Plant-Based Products: Characterization of Weissella cibaria and Lactiplantibacillus plantarum for the Formulation of Quinoa-Based Beverage | 1-gen-2024 | Cirat, Radjaa; Benmechernene, Zineb; Cunedioğlu, Hülya; Rutigliano, Mariacinzia; Scauro, Angela; Abderrahmani, Khaled; Mebrouk, Kihal; Capozzi, Vittorio; Spano, Giuseppe; la Gatta, Barbara; Rocchetti, Maria Teresa; Fiocco, Daniela; Fragasso, Mariagiovanna | |
Effect of the Addition of Freeze-Dried Grape Pomace on Fresh Tagliatelle Gluten Network and Relationship to Sensory and Chemical Quality | 1-gen-2023 | la Gatta, Barbara; Rutigliano, Mariacinzia; Liberatore, Maria Teresa; Dilucia, Flavia; Palmitessa, Maurizio; Di Luccia, Aldo; Lamacchia, Carmela | |
Effects of microwave treatment of durum wheat kernels on quality characteristics of flour and pasta. | 1-gen-2019 | Padalino, L.; Del Nobile, M. A.; la Gatta, B.; Rutigliano, M.; Di Luccia, A.; Conte, A. | |
Functional Bread Produced in a Circular Economy Perspective: The Use of Brewers’ Spent Grain | 1-gen-2023 | Baiano, A.; la Gatta, B.; Rutigliano, M.; Fiore, A. | |
Organizzazione supramolecolare del reticolo glutinico nelle paste prodotte con semola di grano duro (Triticum durum) e farro monococco (Triticum monococcum) | 1-gen-2017 | Rutigliano, Mariacinzia; Rusco, Giusy; DI LUCCIA, Aldo; la Gatta, Barbara | |
Organizzazione supramolecolare del reticolo glutinico nelle paste prodotte con semola di grano duro (Triticum durum) e farro monococco (Triticum monococcum). | 1-gen-2017 | Rutigliano, Mariacinzia; Rusco, Giusy; DI LUCCIA, Aldo; la Gatta, Barbara | |
Polyphenolic characterization, nutritional and microbiological assessment of newly formulated semolina fresh pasta fortified with grape pomace | 1-gen-2025 | Liberatore, MARIA TERESA; Dilucia, Flavia; Rutigliano, Mariacinzia; Viscecchia, Rosaria; Spano, Giuseppe; Capozzi, Vittorio; Bimbo, Francesco; DI LUCCIA, Aldo; la Gatta, Barbara | |
Preservation of bioactive compounds occurring in fresh pasta fortified with artichoke bracts and tomato powders obtained with a novel pre-treatment | 1-gen-2023 | la Gatta, Barbara; Rutigliano, Mariacinzia; Liberatore, Maria Teresa; Dilucia, Flavia; Spadaccino, Giuseppina; Quinto, Maurizio; Di Luccia, Aldo | |
Produzione di pasta Produzione di pasta fresca arricchita fresca arricchita con carciofo e pomodoro con carciofo e pomodoro prodotti attraverso prodotti attraverso una tecnologia innovativa | 1-gen-2024 | Liberatore, MARIA TERESA; Dilucia, Flavia; Rutigliano, Mariacinzia; la Gatta, Barbara | |
Protein aggregation in cooked pork products: new details on the supramolecular organization | 1-gen-2019 | Rutigliano, Mariacinzia; Picariello, Gianluca; Trani, Antonio; DI LUCCIA, Aldo; la Gatta, Barbara | |
Protein Modifications in Cooked Pork Products | 1-gen-2017 | DI LUCCIA, Aldo; la Gatta, Barbara; Rutigliano, Mariacinzia; Rusco, Giusy; Gagliardi, Rosa; Picariello, Gianluca | |
Protein network assessment and sensory characteristics of durum wheat fresh pasta fortified with artichoke bracts and tomato powders | 1-gen-2023 | la Gatta, B; Rutigliano, M; Dilucia, F; Liberatore, Mt; Viscecchia, R; Bimbo, F; Di Luccia, A | |
Study of Protein Aggregation Machinery in Processed Food Products: New Details for a Supramolecular Organization | 25-giu-2019 | Rutigliano, Mariacinzia | |
Study of Ready-to-eat Omelette enriched with dried and freeze-dried vegetables | 1-gen-2024 | la Gatta, Barbara; Liberatore, MARIA TERESA; Dilucia, Flavia; Rutigliano, Mariacinzia; Baiano, Antonietta; DI LUCCIA, Aldo; Turco, Francesco; Turco, Davide | |
Study on the induced polymeric protein aggregation and immunoreactivity in biscuits enriched with peanut flour | 1-gen-2024 | Rutigliano, Mariacinzia; Liberatore, MARIA TERESA; Dilucia, Flavia; DI LUCCIA, Aldo; la Gatta, Barbara |