GAROFALO, CARMELA

GAROFALO, CARMELA  

Dipartimento di Scienze Agrarie, degli Alimenti e dell'Ambiente  

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Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Autochthonous microbial resources for Apulian Nero di Troia wines. 1-gen-2013 Garofalo, Carmela; Bely, Marina; Toro, Maria Rosaria Di; Grieco, Francesco; Lucas, Patrick; Spano, Giuseppe; Capozzi, Vittorio
Autochthonous starter cultures and indigenous grape variety for regional wine production. 1-gen-2015 Garofalo, Carmela; El Khoury, Mariette; Lucas, Patrick; Bely, Marina; Russo, Pasquale; Spano, Giuseppe; Capozzi, Vittorio
Biodiversity of autochthonous Oenococcus oeni strains isolated from Apulian wines 1-gen-2014 Spano, Giuseppe; Garofalo, Carmela; P., Lucas; M., El Khoury; Capozzi, Vittorio
Biodiversity of Oenococcus oeni strains isolated from wine produced in Apulian region 1-gen-2013 Garofalo, Carmela; EL KHOURY, Mariette; Patrick, Lucas; Beneduce, Luciano; Grieco, Francesco; Spano, Giuseppe; Capozzi, Vittorio
From grape berries to wine: population dynamics of cultivable yeasts associated to “Nero di Troia” autochthonous grape cultivar 1-gen-2016 Garofalo, Carmela; Tristezza, Mariana; Grieco, Francesco; Spano, Giuseppe; Capozzi, Vittorio
Inactivation of the ftsH gene of Lactobacillus plantarum WCFS1: effects on growth, stress tolerance, cell surface properties and biofilm formation 1-gen-2012 Bove, Pasquale; Capozzi, Vittorio; Garofalo, Carmela; Rieu, A.; Spano, Giuseppe; Fiocco, Daniela
Management delle risorse microbiotiche per la produzione di vini tipici pugliesi 24-feb-2014 Garofalo, Carmela
Microbial terroir and food innovation: The case of yeast biodiversity in wine 1-gen-2015 Capozzi, Vittorio; Garofalo, Carmela; Chiriatti, Maria Assunta; Grieco, Francesco; Spano, Giuseppe
Non-Saccharomyces biodiversity in wine and the ‘microbial terroir’: a survey on Nero di Troia wine, Apulian region, Italy 1-gen-2015 Garofalo, Carmela; Russo, Pasquale; Beneduce, Luciano; Massa, Salvatore; Spano, Giuseppe; Capozzi, Vittorio
Ochratoxin A released back into the medium by Saccharomyces cerevisiae as a function of the strain, washing medium, and fermentative conditions 1-gen-2014 Bevilacqua, Antonio; Petruzzi, Leonardo; Corbo, MARIA ROSARIA; Baiano, Antonietta; Garofalo, Carmela; Sinigaglia, MILENA GRAZIA RITA
Selection of authochtonous Saccharomyces cerevisiae strains as wine starters using a polyphasic approach and ochratoxin A removal 1-gen-2014 Petruzzi, Leonardo; Bevilacqua, Antonio; Corbo, MARIA ROSARIA; Garofalo, Carmela; Baiano, Antonietta; Sinigaglia, MILENA GRAZIA RITA
Selection of indigenous yeast strains for the production of sparkling wines from native Apulian grape varieties 1-gen-2018 Garofalo, Carmela; Berbegal, Carmen; Grieco, Francesco; Tufariello, Maria; Spano, Giuseppe; Capozzi, Vittorio
Use of autochthonous yeasts and bacteria in order to control brettanomyces bruxellensis in wine 1-gen-2017 Berbegal, C.; Garofalo, C.; Russo, P.; Pati, S.; Capozzi, V.; Spano, G.
Yeast microflora during spontaneous fermentations of ‘Nero di Troia’ wines 1-gen-2013 Garofalo, Carmela; Marina, Bely; Francesco, Grieco; Spano, Giuseppe; Capozzi, Vittorio