LAMACCHIA, CARMELA
LAMACCHIA, CARMELA
Dipartimento di Scienze Agrarie, Alimenti, Risorse Naturali e Ingegneria
(Changes of free fatty acids and diglycerides during maturation of Ciauscolo) Evoluzione degli acidi grassi liberi e dei digliceridi nel corso della maturazione del Ciauscolo
2007-01-01 Gambacorta, G.; Schena, A.; Pati, Sandra; Lamacchia, Carmela; Baiano, Antonietta; Santarelli, S.; Aquilanti, L.
. Influenza dell’impiego di starter sulla lipolisi di un salame a breve stagionatura
2005-01-01 Mastromatteo, G. G. A. M. B. A. C. O. R. T. A. M.; Lamacchia, Carmela; M. A., Previtali; A., Schena; DI LUCCIA, Aldo; LA NOTTE, Ennio
40. C. Lamacchia, A. Schiavulli, B. La Gatta, S.Pati , G. Petrella e A. Di Luccia
2013-01-01 Lamacchia, Carmela; A., Schiavulli; La Gatta, Barbara; Pati, Sandra; Petrella, Giovanni; DI LUCCIA, Aldo
A Preliminary Report on the Use of the Design of Experiments for the Production of a Synbiotic Yogurt Supplemented with Gluten FriendlyTM Flour and Bifidobacterium infantis
2019-01-01 Bevilacqua, A.; Speranza, B.; Campaniello, D.; Sinigaglia, M.; Corbo, M. R.; Lamacchia, C.
A proteome approach on the characteisation of protein composition of genetically modified durum wheat wholmeal showing an altered trafficking and deposition of seed storage proteins
2001-01-01 Lamacchia, Carmela; DI LUCCIA, Aldo; Lamparelli, Sara; A., Schena; Padalino, Lucia; C., Fares; G., Mamone; A., Formisano; F., Pelella; N., Di Fonzo; LA NOTTE, Ennio
A proteomic approach to study protein variation in GM durum wheat in relation to technological properties.
2005-01-01 DI LUCCIA, Aldo; Lamacchia, Carmela; C., Fares; Padalino, Lucia; G., Mamone; La Gatta, Barbara; G., Gambacorta; M., Faccia; N., DI FONZO; LA NOTTE, Ennio
A proteomic study of Montepulciano grape vine under different watered conditions
2011-01-01 Dipalmo, T.; DI LUCCIA, Aldo; La Notte, E.; la Gatta, M.; Lamparelli, Sara; Lamacchia, Carmela; Pati, Sandra; Antonacci, D.; Coletta, A.
Adherence to Gluten-Free Diet Restores Alpha Diversity in Celiac People but the Microbiome Composition Is Different to Healthy People
2022-01-01 Palmieri, O.; Castellana, S.; Bevilacqua, A.; Latiano, A.; Latiano, T.; Panza, A.; Fontana, R.; Ippolito, A. M.; Biscaglia, G.; Gentile, A.; Gioffreda, D.; Decina, I.; Tricarico, M.; Sinigaglia, M.; Corbo, M. R.; Mazza, T.; Perri, F.; Lamacchia, C.
Amaranth, quinoa and oat doughs: mechanical and rheological behaviour, polymeric size distribution and extractability.
2010-01-01 Lamacchia, Carmela; S., Chillo; Lamparelli, Sara; N., Suriano; DEL NOBILE, MATTEO ALESSANDRO
An In Vitro Fermentation Study on the Effects of Gluten FriendlyTM Bread on Microbiota and Short Chain Fatty Acids of Fecal Samples from Healthy and Celiac Subjects
2017-01-01 Costabile, Adele; Bergillos meca, Triana; Landriscina, Loretta; Bevilacqua, Antonio; Gonzalez salvador, Isidro; Corbo, MARIA ROSARIA; Petruzzi, Leonardo; Sinigaglia, MILENA GRAZIA RITA; Lamacchia, Carmela
Application of capillary electrophoresis to determine the technological properties of wheat flours by a glutenin index
2009-01-01 DI LUCCIA, Aldo; Lamacchia, Carmela; Mamone, G.; Picariello, G.; Trani, A.; Masi, P.; Addeo, F.
Artificial aging of Uva di Troia and Primitivo using oak chips inoculated with Penicillium purpurogenum.
2012-01-01 Bevilacqua, Antonio; Ciccarone, Claudio; Gambacorta, G.; Irlante, G.; Lamacchia, Carmela; Sinigaglia, MILENA GRAZIA RITA
Caratterizzazione chimica, fisica, reologia ed organolettica di pasta ottenuta a partire dalla farina di grano arso
2005-01-01 Baiano, Antonietta; Gambacorta, G.; Lamacchia, Carmela; LA NOTTE, Ennio
Caratterizzazione chimica, fisica, reologica e organolettica, di pasta ottenuta a partire da farina di grano arso
2006-01-01 Baiano, Antonietta; Lamacchia, Carmela; LA NOTTE, Ennio; Gambacorta, G.
Caratterizzazione proteica e reologica di sfarinati di amaranto e quinoa
2007-01-01 Lamacchia, Carmela; Chillo, S.; Lamparelli, Sara; Baiano, Antonietta; La Gatta, Barbara; DI LUCCIA, Aldo; DEL NOBILE, MATTEO ALESSANDRO; LA NOTTE, Ennio
Caratterizzazione proteica e reologica di sfarinati di amaranto e quinoa
2007-01-01 Lamacchia, C.; Chillo, S.; Lamparelli, S.; Baiano, A.; LA GATTA, B.; DI LUCCIA, A.; DEL NOBILE, M. A.; LA NOTTE, E.
Cereal-based gluten-free food: How to reconcile nutritional and technological properties of wheat proteins with safety for celiac disease patients
2014-01-01 Lamacchia, Carmela; Camarca, Alessandra; Picascia, Stefania; Di Luccia, Aldo; Gianfrani, Carmen
Cereal-based gluten-free food: how to riconcile nutritional and technological properties of wheat proteins with safety for celiac disease patients
2014-01-01 Lamacchia, Carmela; A., Camarca; S., Picascia; DI LUCCIA, Aldo; C., Gianfrani
Changes in durum wheat kernel and pasta proteins induced by toasting and drying processes
2010-01-01 Lamacchia, Carmela; Baiano, Antonietta; Lamparelli, Sara; LA NOTTE, Ennio; DI LUCCIA, Aldo
Changes in free fatty acid and diglyceride compounds in short-ripening dry cured sausage
2009-01-01 Gambacorta, G; Sinigaglia, MILENA GRAZIA RITA; Schena, A; Baiano, Antonietta; Lamacchia, Carmela; Pati, Sandra; LA NOTTE, Ennio
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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(Changes of free fatty acids and diglycerides during maturation of Ciauscolo) Evoluzione degli acidi grassi liberi e dei digliceridi nel corso della maturazione del Ciauscolo | 1-gen-2007 | Gambacorta, G.; Schena, A.; Pati, Sandra; Lamacchia, Carmela; Baiano, Antonietta; Santarelli, S.; Aquilanti, L. | |
. Influenza dell’impiego di starter sulla lipolisi di un salame a breve stagionatura | 1-gen-2005 | Mastromatteo, G. G. A. M. B. A. C. O. R. T. A. M.; Lamacchia, Carmela; M. A., Previtali; A., Schena; DI LUCCIA, Aldo; LA NOTTE, Ennio | |
40. C. Lamacchia, A. Schiavulli, B. La Gatta, S.Pati , G. Petrella e A. Di Luccia | 1-gen-2013 | Lamacchia, Carmela; A., Schiavulli; La Gatta, Barbara; Pati, Sandra; Petrella, Giovanni; DI LUCCIA, Aldo | |
A Preliminary Report on the Use of the Design of Experiments for the Production of a Synbiotic Yogurt Supplemented with Gluten FriendlyTM Flour and Bifidobacterium infantis | 1-gen-2019 | Bevilacqua, A.; Speranza, B.; Campaniello, D.; Sinigaglia, M.; Corbo, M. R.; Lamacchia, C. | |
A proteome approach on the characteisation of protein composition of genetically modified durum wheat wholmeal showing an altered trafficking and deposition of seed storage proteins | 1-gen-2001 | Lamacchia, Carmela; DI LUCCIA, Aldo; Lamparelli, Sara; A., Schena; Padalino, Lucia; C., Fares; G., Mamone; A., Formisano; F., Pelella; N., Di Fonzo; LA NOTTE, Ennio | |
A proteomic approach to study protein variation in GM durum wheat in relation to technological properties. | 1-gen-2005 | DI LUCCIA, Aldo; Lamacchia, Carmela; C., Fares; Padalino, Lucia; G., Mamone; La Gatta, Barbara; G., Gambacorta; M., Faccia; N., DI FONZO; LA NOTTE, Ennio | |
A proteomic study of Montepulciano grape vine under different watered conditions | 1-gen-2011 | Dipalmo, T.; DI LUCCIA, Aldo; La Notte, E.; la Gatta, M.; Lamparelli, Sara; Lamacchia, Carmela; Pati, Sandra; Antonacci, D.; Coletta, A. | |
Adherence to Gluten-Free Diet Restores Alpha Diversity in Celiac People but the Microbiome Composition Is Different to Healthy People | 1-gen-2022 | Palmieri, O.; Castellana, S.; Bevilacqua, A.; Latiano, A.; Latiano, T.; Panza, A.; Fontana, R.; Ippolito, A. M.; Biscaglia, G.; Gentile, A.; Gioffreda, D.; Decina, I.; Tricarico, M.; Sinigaglia, M.; Corbo, M. R.; Mazza, T.; Perri, F.; Lamacchia, C. | |
Amaranth, quinoa and oat doughs: mechanical and rheological behaviour, polymeric size distribution and extractability. | 1-gen-2010 | Lamacchia, Carmela; S., Chillo; Lamparelli, Sara; N., Suriano; DEL NOBILE, MATTEO ALESSANDRO | |
An In Vitro Fermentation Study on the Effects of Gluten FriendlyTM Bread on Microbiota and Short Chain Fatty Acids of Fecal Samples from Healthy and Celiac Subjects | 1-gen-2017 | Costabile, Adele; Bergillos meca, Triana; Landriscina, Loretta; Bevilacqua, Antonio; Gonzalez salvador, Isidro; Corbo, MARIA ROSARIA; Petruzzi, Leonardo; Sinigaglia, MILENA GRAZIA RITA; Lamacchia, Carmela | |
Application of capillary electrophoresis to determine the technological properties of wheat flours by a glutenin index | 1-gen-2009 | DI LUCCIA, Aldo; Lamacchia, Carmela; Mamone, G.; Picariello, G.; Trani, A.; Masi, P.; Addeo, F. | |
Artificial aging of Uva di Troia and Primitivo using oak chips inoculated with Penicillium purpurogenum. | 1-gen-2012 | Bevilacqua, Antonio; Ciccarone, Claudio; Gambacorta, G.; Irlante, G.; Lamacchia, Carmela; Sinigaglia, MILENA GRAZIA RITA | |
Caratterizzazione chimica, fisica, reologia ed organolettica di pasta ottenuta a partire dalla farina di grano arso | 1-gen-2005 | Baiano, Antonietta; Gambacorta, G.; Lamacchia, Carmela; LA NOTTE, Ennio | |
Caratterizzazione chimica, fisica, reologica e organolettica, di pasta ottenuta a partire da farina di grano arso | 1-gen-2006 | Baiano, Antonietta; Lamacchia, Carmela; LA NOTTE, Ennio; Gambacorta, G. | |
Caratterizzazione proteica e reologica di sfarinati di amaranto e quinoa | 1-gen-2007 | Lamacchia, Carmela; Chillo, S.; Lamparelli, Sara; Baiano, Antonietta; La Gatta, Barbara; DI LUCCIA, Aldo; DEL NOBILE, MATTEO ALESSANDRO; LA NOTTE, Ennio | |
Caratterizzazione proteica e reologica di sfarinati di amaranto e quinoa | 1-gen-2007 | Lamacchia, C.; Chillo, S.; Lamparelli, S.; Baiano, A.; LA GATTA, B.; DI LUCCIA, A.; DEL NOBILE, M. A.; LA NOTTE, E. | |
Cereal-based gluten-free food: How to reconcile nutritional and technological properties of wheat proteins with safety for celiac disease patients | 1-gen-2014 | Lamacchia, Carmela; Camarca, Alessandra; Picascia, Stefania; Di Luccia, Aldo; Gianfrani, Carmen | |
Cereal-based gluten-free food: how to riconcile nutritional and technological properties of wheat proteins with safety for celiac disease patients | 1-gen-2014 | Lamacchia, Carmela; A., Camarca; S., Picascia; DI LUCCIA, Aldo; C., Gianfrani | |
Changes in durum wheat kernel and pasta proteins induced by toasting and drying processes | 1-gen-2010 | Lamacchia, Carmela; Baiano, Antonietta; Lamparelli, Sara; LA NOTTE, Ennio; DI LUCCIA, Aldo | |
Changes in free fatty acid and diglyceride compounds in short-ripening dry cured sausage | 1-gen-2009 | Gambacorta, G; Sinigaglia, MILENA GRAZIA RITA; Schena, A; Baiano, Antonietta; Lamacchia, Carmela; Pati, Sandra; LA NOTTE, Ennio |