PIOMBINO, PAOLA
PIOMBINO, PAOLA
Characterization and differentiation of two south italian white wines (Fiano di Avellino and Greco di Tufo) by instrumental and sensory analysis
1999-01-01 Moio, L; DI MARZIO, L; Piombino, Paola; Gambuti, A.
Determination of furaneol (4-hydroxy-2,5-dimethyl-3(2H)-furanone) in some Italian wines from Italian native grapes by gas-chromatography/SIM-Mass spectrometry analysis
2004-01-01 Genovese, A.; Piombino, Paola; Lisanti, M. T.; Moio, L.
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale
2002-01-01 Gambuti, A.; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, A.; Moio, L.
Differential pHmeter Determination of Residual Sugars in Wine
2001-01-01 Moio, L.; Gambuti, A.; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola
Effect of antioxidant protection of must on volatile compounds and aroma shelf life of Falanghina (Vitis Vinifera L.) wine
2004-01-01 Moio, L.; Ugliano, M.; Genovese, A.; Gambuti, A.; Pessina, R.; Piombino, Paola
Effect of yeast on the aroma of white wine under high and low antioxidant protection of the must.
2000-01-01 Moio, L; DI MARZIO, L; Gambuti, A; Genovese, A; Mercurio, V; Piombino, Paola; Bellachioma, A.
I descrittori sensoriali ed i componenti volatili ad elevato impatto olfattivo dell’aroma del vino Fiano
2000-01-01 Moio, L.; DI MARZIO, L.; Genovese, A.; Piombino, Paola; Squillante, E.; Castellano, L.; Mercurio, V.
Identificazione dei componenti volatili del culatello mediante gas-cromatografia/spettrometria di massa e gas-cromatografia/olfattometria
2003-01-01 Piombino, Paola; Genovese, A; Pessina, R; Moio, L.
Identificazione del 4,5-dimetil-tetraidro-2,3-furanedione (sotolone) come compoente di impatto odoroso del Vin Santo Toscano
2000-01-01 Moio, L; Piombino, Paola; DI MARZIO, L; Gambuti, A.
Identificazione di aldeidi alifatiche responsabili del difetto di odore del latte irrancidito
2000-01-01 Moio, L; Piombino, Paola; DI MARZIO, L; Addeo, F.
L'aroma del liquore di limoni (Limoncello)
2000-01-01 Moio, L.; Piombino, Paola; DI MARZIO, L.; Addeo, F.
L’aroma del vino Aglianico.
2004-01-01 Moio, L.; Piombino, Paola; Genovese, A.; Ugliano, M.; P., Piombino
Measuring temporality of sensation in wine
2004-01-01 Pessina, R.; Patron, C.; Pineau, N.; Piombino, Paola; Moio, L.; Schlich, P.
Profili aromatici e sensoriali di ecotipi di pomodoro campano
2003-01-01 Sinesio, F.; Moneta, A.; Preparaio, M.; Piombino, Paola; Pessina, R.; Genovese, A.; Lisanti, M. T.; Moio, L.
Sensory profiling and ador-active volatiles analysis of Chanestrato Pugliese cheese
2004-01-01 Piombino, Paola; Pessina, R.; Genovese, A.; Tufariello, M.; Moio, L.